IMG_5072

Alt sitter i hodet

Når jeg skriver at livet ditt består 10% av det som skjer og 90% av hvordan du reagerer på det som skjer, så er det et annet bilde på at alt vi opplever styres av hodet vårt.

Det som skjer skjer, men hvordan vi opplever det som skjer styres av oss selv. Du kan i liten grad styre den ytre verden og alt som skjer i den som påvirker deg selv, men du kan i all mulig grad styre hvordan du velger at det skal påvirke deg.

Du har kanskje noen ganger opplevd selv, eller sett andre banne høyt når det skjer noe uforutsett med dem som de ikke liker.

Jeg har et godt eksempel fra bare to dager siden. Jeg var på vei hjem, jeg skulle ta bussen fra Danmarksplass, det regnet mye. Når jeg kom i buss skuret stod der en person og bannet over at det regnet og han ikke hadde paraply. Kort etter forsvant han inn på en buss. Så kom en av våre nye landsmenn gående med et stort smil om munnen, det regnet fremdeles tett, og han bare sa “Bergen, Bergen, Bergen”, fortsatt med et stort smil om munnen og alle andre i buss skuret begynte også å smile. Så begynte han å synge “Ja, vi elsker”. Når han var gått inn på bussen sin var alle som stod igjen glade og pratet sammen.

Så lite skal egentlig til for at noe som man kanskje ikke synes er så hyggelig blir til noe hyggelig, og det bare fordi en person vet å reagere positivt på det som skjer.

http://www.coach-jarle.no/

Ta kontakt med meg