bilde

Andre dag

Du kan gjøre noe en gang, så kan du gjøre det gang nummer to, og så kan du fortsette og plutselig blir det en vane.

20150422_180753

Fredag i forrige uke, hadde vi en nydelig løpetur hjem fra jobb. I går var vi i byen og løp hjem derfra, litt lengre og enda finere. Vi valgte en litt annen trasè, vi løp Inndalsveien og over Minde, Storetveit, Paradis og Nesttun før vi løp opp Vallaheiane. Fantastisk flott tur, lett skyet, ideell temperatur.

Det hele gir mersmak. Ofte, som regel 4 til 5 ganger i uken kommer vi hjem, spiser litt og tar en løpetur i litt forskjellige omgivelser, men disse turene hjem fra jobb er også fantastiske.

Det eneste som er viktig å huske på når man løper rett fra jobb, er at kroppen trenger en rolig tur, det er ikke tid for intervalltrening eller ny rekord på løypen. Dette er en del av basistreningen. Dessuten er det ikke akkurat slik at underlaget er variert, her blir det asfalt hele veien, det må man ta hensyn til. Sko med god demping er viktig.

Men som jeg skrev i innledningen, når det har blitt to ganger, er det bare noen gjentakelser og så er det blitt en vane. Jeg tenker at det som kan bli en god vane er å legge en av dagens løpeturer til veien hjem fra jobb. Det blir 12-14 km avhengig av trasè og et flott tilskudd til treningen.

Jeg vil anbefale det til alle som liker å løpe, og når det kommer til trasèvalg, vil jeg anbefale Minde, Storetveit trasèen, det er roligere omgivelser, og litt mer variert i motsetnign til nesten flatt på andre siden.