IMG_5298

Det gjelder å lytte til kroppen

Nå startet jeg april ganske tøft når det kom til løpetrening. Oppdatering pr 9. april viste 80 km så langt. Søndag ble det også en liten tur, denne på 10,7 km, men så sa kroppen ifra.

“Hvile”

Det er her det er viktig å lytte. Når jeg var 20 år yngre var jeg ikke så flink til det, men nå lytter jeg. Så mandag og tirsdag ble det kun gåtur, og det er deilig det også, for ikke å snakke om at det er god restitusjonstrening.

Når kjøret har vært høyere enn normalt er det alltid en god ide å hvile litt, hvilen er en helt vesentlig del av treningen dersom man ønsker å bli god også. Derfor, selv når du har et treningsprogram å følge, lytt til kroppen når den sier “Hvile”, da går alt så mye bedre.

Onsdag var det så en langtur igjen, etter 2 dagers hvile, og det var kjempedeilig. Fra Bergen sentrum og hjem, 15,5 km, så da er jeg oppe i 106,2 km så langt i april. Da kan jeg nok forvente at april ender med rundt 200-250 km. Det som er spennende med det er at jeg kjenner bedringen, jeg kjenner at kroppen responderer på mer trening. Derfor kommer jeg muligens til å teste hvordan farten er i et løp, eller kanskje bare i et testløp for meg selv. 10 km på under 40 er en drøm, men nå er det kanskje realistisk med en tid ned på 42 tallet.

bilde