img080

Få et lykkeligere liv – del 13

Utsettelser er noe vi alle gjør, fra tid til annen, men som ikke nødvendigvis er bra for vår lykkefølelse. Det er ikke nødvendigvis i seg selv et onde, når det er enkeltutsettelser og blir tatt opp igjen når tiden gjør det mulig. Problem blir det først når det er blitt et mønster, og vi gjør det hele tiden. Enda verre når tidsfristen for en ting blir flyttet på mange ganger, det utsettes igjen og igjen, og bare ender opp i sekken med alt som baller på seg og ikke blir gjort.

Derfor vil det gi deg mer lykkefølelse å slutte med utsettelser.

img080

 

Spørsmålet blir derfor:

Når du har bestemt deg for å gjøre noe, hvorfor starter du ikke med en gang?

Det kan hende at deler av det du har bestemt deg for å gjøre ikke er mulig å fullføre før et bestemt tidspunkt, av årsaker som du ikke selv kan påvirke. Men det betyr ikke at du ikke kan starte med andre deler, eller med forberedelse og planlegging. Skriv ned hva du har bestemt deg for:

  • Sett opp en plan, kort eller langavhengig av omfanget av det du har bestemt deg for.
  • Merk av de tingene som du kan starte med straks og start.
  • Merk av de tingene du trenger hjelp med og finn ut hvem som kan hjelpe deg og når.
  • Del de større delene opp i mindre oppgaver hvis de virker komplisert og uoverkommelig.

Når du har kommet i gang styrker det selvfølelsen og selvtilliten slik at det hjelper deg videre, alt blir lettere. Utsetter du det igjen svekker det derimot selvfølelsen og selvtilliten, og du kan ende opp motløs slik at du fortsetter å utsette og aldri får det gjort.

Start nå og Les Denne