IMG_5303

Hva er drømmejobben?

Hvordan skal du kunne vite hva som er drømmejobben hvis du ikke har den og aldri har hatt den?

Spørsmålet kan fortone seg litt håpløst å ta tak i, men det er kanskje enklere enn du tror.

Du kan starte med å svare på følgende spørsmål:

  • Hva MÅ en jobb inneholde for at du skal trives?
  • Hva Elsker du å gjøre så mye at du kunne gjort det hele tiden, uten noe særlig ferie eller fritid?
  • Hva Engasjerer deg?
  • Hva får deg til å glemme tiden?
  • Hva ville du ha fylt dagene med dersom det hele tiden kom penger inn på konto og du kunne bruke tiden til hva du ville?
  • Hva får deg til å smile og le?
  • Hva gir deg energi?

Svarene på disse spørsmålene gir deg en pekepinn på hva drømmejobben inneholder.

Slik skiller du deg ut i massen av jobbsøkere

Spørsmålet som da dukker opp er om dette er en jobb som finnes, eller om den må skapes. Etter stor sannsynlighet vil du ikke finne den i utlyste stillinger, du må lete etter den. Det kan også hende at du ender opp med noe som inneholder deler av drømmejobben men ikke alt. Uansett er det veldig viktig å vite hva drømmejobben inneholder, da det hjelper deg på vei når du skal finne ny jobb.

Noen mennesker er redd for å gå for drømmejobben, fordi de tror de ikke har den rette kompetansen. Dette blir helt feil, når du går for drømmejobben vil du være villig til å gjøre nærmest hva som helst for den, trolig kan du allerede veldig mye av det du trenger selv om du ikke har den formelle kompetansen. Dette fordi den innholder tema og oppgaver som du har stor interesse for, og det vi har stor interesse for har vi tilegnet oss mye uformell kompetanse om.

Det viktigste i jakten på ny jobb

Prosessen med å finne/skape/søke ny jobb kan være krevende over tid, og derfor kan det være nyttig med litt hjelp og støtte. Hvis du trenger litt hjelp og støtte, eller noen som “sparker deg i gang/videre” kan du se her:

Slik skiller du deg ut i massen av jobbsøkere

Lykke til i jobbjakten