IMG_5176

Jeg er på mitt beste når jeg har balanse

Det er ikke når jeg har nådd et mål, eller når jeg har gjort det veldig bra i noe, at jeg er på mitt beste. Jeg er på mitt beste når jeg har balanse, og gjør de tingene som jeg trives mest med, det er også da jeg oppnår de beste resultatene i det jeg holder på med.

IMG_5176

Det er derfor en toppidrettsutøver må elske å trene, det vil ikke være nok at han setter seg et mål som er så høyt at han vil slå alle andre år han kommer der. Hvis ikke han elsker å gjøre det arbeidet som skal til, og hvis han ikke får dekket de andre vesentlige behovene sine underveis, vil det ikke være nok.

Skal du bli best i noe, må du rett og slett sørge for at du blir glad og lykkelig på veien. Det du må gjøre må gjøre deg glad. Det du må forsake kan ikke være så viktig at du savner det mye. Livet ditt må inneholde en balanse av hva du som menneske trenger. Har du den balansen, og du blir glad underveis. Ja da, og bare da, er det mulig å komme helt til topps.

Er det viktig nok for deg, vil alt du gjør underveis være med å skape denne balansen, men du må kanskje gå gjennom alt du gjør og gi det den meningen det skal ha.

Hvis du derimot er en som ikke må være best, men som må ha litt av alt, da vil en balanse i litt av alt være det som gjør at du er best for deg selv. For det er egentlig det det dreier seg om, å være best for seg selv.