img086

Løping er mer enn trening

For mange løpere om ikke de fleste, er løping mer en livsstil enn trening.

Noen løper til jobb og hjem igjen daglig, andre stikker innom treningssenteret og løper på tredemølle. Noen har hyppige løpeturer på fjellet, mens andre igjen er med i løpegrupper som løper i asfaltjungelen.

Det er mange forskjellige varianter, men det som går igjen er at de fleste opplever at hvis de ikke får løpt er ikke uken fullkommen.

Om noen uker er det Bergen City Marathon, et løp som de siste årene har fått med seg mange mennesker. Det er en egen stemning ved slike løp. Selv har jeg aldri løpt Bergen City, for meg er løpsopplevelsen størst når jeg får løpe sammen med min kone på landeveien eller i skogen, med stillheten rundt oss.

Jeg vil likevel anbefale Bergen City Marathon til alle som ønsker å bli med på løpesirkuset. Det kan være med på å gi den stemningen og det givet rundt løpingen som du trenger for å bli bitt av basillen (hvis du ikke allerede er bitt). I går kveld var Dawy Watne, Bjørn Tore Taranger, Kirsten Marathon Melkevik og Thor Gotaas samlet på Litteraturhuset for å snakke om løping og Bergen City Marathon. Det kan være interessant å lese historiene om hvordan Bjørn Tore og Kirsten ble løpere, og det kan være en inspirasjon for mange som har tenkt at løping ikke passer for akkurat meg.

En annen ting med løping som jeg syns er veldig greit, er at det er en rask måte å komme frem på. Spesielt når du er på storbyferie. I stedet for å gå, ta T-bane eller buss, har jeg og min kone flere ganger hatt med løpeskoene, og løpt rundt i byene vi er på ferie i. Da får man sett så mye mer, og får en helt annen opplevelse enn det man får med andre transportmidler. Blant annet er vi veldig glad i å se parkene i de store byene, og noen av disse er veldig store. De å kunne være midt i en millionby, men samtidig kunne jogge rundt i stillhet i en stor park er en sann nytelse. Her fra Madrid:

IMG_5298

IMG_5176I denne parken var også avslutning/målgang for Madrid Marathon

Når du ser disse bildene er kanskje ikke første tanken at man er midt inne i en millionby, men det er man.

Lange løpeturer på fjellet er også en opplevelse som du bør få med deg. Det er noe eget ved følelsen av å nærmest fly bortover, når man er høyt oppe i fjellet. Man tar inn naturen på en mer intens måte. Og hvis du ikke ønsker å løpe i ulendt terreng, er det mange alternativer hvor der finnes gode stier og grusveier langt innover i fjellet.

Hva mer kan jeg si, hvis du ikke allerede løper, er det kanskje på tide at du gjør et forsøk. Og ikke gi opp om du ikke får godfølelsen med en gang. Gi det noen uker eller måneder først, så kanskje skjer det noe magisk.

Du kan for øvrig lese om hvordan du kan komme i gang her:Kom i gang med løping