IMG_5967

Når skal nordmenn forstå?

Når skal nordmenn forstå at Jul, st. Lucia, påske osv. er en del av vår kulturelle arv, og en grunnleggende del av det som har skapt de tradisjoner som vi har?

imagescainuabr

Vår kulturelle arv og våre tradisjoner har gjennom århundrer vært med på å gi oss noe å glede oss til, det har vært med på å gi oss noen gode minner, det har vært med på å gi oss noen grunner og tidspunkter til å samle familie, til å samle venner, til å gjøre noe annet for å bryte den “grå” hverdagen.

Jul, St. Lucia og Påske dreier seg om kristendommen, ja, men det dreier seg om mye mer enn det. Det dreier seg om mennesker, det dreier seg om gode føleleser (for de fleste).

Mitt spørsmål til deg er: går du i kirken hver søndag, er du personlig kristen? Hvis du ikke svarer ja på dette, er det da greit å jobbe hver søndag, og det uten å få helligdagstillegg? Trolig svarer du nei på dette, men hvorfor det hvis du ikke ser deg som personlig kristen? Helligdagstillegget er jo noe som kommer av en Kristen tradisjon.

Saken er at helg betyr mer for oss enn religion, Jul betyr mer for oss enn religion, det samme gjør påske og St. Lucia. La oss videreføre de gode tradisjonene, som vi gledet oss over når vi var barn. De fleste jeg kjenner som har en annen religiøs bakgrunn enn kristendom, synes at disse tradisjonene er fine, de føler seg ikke støtt av at vårt samfunn holder på de tradisjonene.

Jeg må bare si, jeg skjønner ikke helt hva som er problemet. Er det meningen at vi skal bli roboter? Jeg tror ikke det er noen som vil det.

Jeg mener at Julen og andre gode tradisjoner dreier seg om følelser og ikke bare religion, så la oss ta vare på de gode følelsene http://bli-best.coach-jarle.no/jul-er-en-folelse/