IMG_5072

Skjerp dere

Første dag etter påske, og jeg tar bybanen til jobben. På bybanen blir det ofte veldig fullt om morgenen, og mennesker sitter og prater. Noen ganger er pratingen bare en fjern summing, men andre ganger, som i dag, fanger jeg opp noe av det som sies. Man skal ikke sitte å lytte til andres samtaler, men det kan være vanskelig for en mentaltrener å ikke få med seg når to mennesker starter første dag etter påske med å sitte å snakke hverandre ned.

Tilsynelatende virker det som begge disse menneskene har jobber som er attraktive, likevel drar den ene samtalen inn i mange «men» og «hvis bare», og for ikke å snakke om det er det «altfor tungt å stå opp tidlig rett etter påske», «hvis bare vi hadde hatt en fridag til».

Sorry, hadde du hatt en fridag til, ville du satt og sagt det samme i morgen. Det er på tide å komme seg i gang igjen, hverken du eller andre er tjent med å ligge på latsiden. Hvis du vil gjøre noe annet, er det ditt valg hva du vil gjøre. I så tilfelle sett i gang. Hvis du vil fortsette med det du holder på med, så ta et grep, og sørg for at du har det bra, det sitter nemlig inni hodet ditt. Hvordan du har det har 5% med ytre omstendigheter å gjøre og 95% med dine tanker om hvordan du har det å gjøre. Det er du som bestemmer hvordan du ønsker å ta det som skjer med deg, hvordan du ønsker å være (Glad eller trist).

Og til deg som sitter å lar deg snakke ned. Ikke si ja, og støtt nedturen, si ifra. Si at det er ikke greit å snakke seg selv eller andre nedover i en spiral, si at du har det bra, at livet er en glede, alternativet er jo ikke så veldig forlokkende eller hva?

Skjerp dere

Se gledene, se de små lyspunktene, snakk hverandre opp, da får du et mye bedre liv. Hver dag!

 

Abonner på mitt nyhetsbrev

 

Blogglistenhits