IMG_5303

Slik oppnår du akkurat hva du vil

Det er en tankevekker at veldig mange mennesker ikke oppnår det de vil. Og det verste med det er at de ikke engang forstår hva som er årsaken til at de ikke oppnår det.

Punkt nummer en, og det som er absolutt viktigst når du skal oppnå noe, uansett hva det er, lite eller stort, er at du må vite nøyaktig hva det er du vil oppnå. Det er dette som kalles et mål.

IMG_5350 De som løper i mål på dette bildet, satte seg et mål om å løpe maraton, og de klarte det.

 

 

 

 

 

Mange mennesker sier at det ikke er viktig å ha mål, det som er viktig er å leve et godt liv. Dette kan jeg være delvis enig i, men bare delvis. Spørsmålet jeg stiller da er: Hva inneholder så et godt liv for deg, hvordan vet du at du har et godt liv?

Det disse menneskene har sagt er jo egentlig at målet deres er å ha et godt liv (noe som sikkert er målet til de fleste), men vet de da hvordan de skal oppnå det? Poenget er at målet må være så spesifikt at du vet hva som må være på plass for at målet er oppnådd. Hvis det er nødvendig for deg å bli verdensmester for at livet skal være godt, så er det målet. Hvis det er nødvendig for deg å se dine barn vokse opp for å ha et godt liv, ja så er det målet. Hvordan skal i så tilfelle oppveksten til dine barn være, hva skal den inneholde for at du skal ha nådd målet og fått det gode livet du ønsket deg?

Noen mål er små, og noen mål er store, men ingen mål er for store. Hvis noen sier til deg at dette kan du ikke oppnå, eller det er umulig, skal du ignorere dem, for hva vet de. Hvis det finnes noen på jorden som har gjort det før, da vet du at det er mulig, hvis ikke blir du den første som klarer det.

Innlegg 67

Det viktigste på veien for å oppnå akkurat det du vil, er å ha et mål. Og det målet må være så klart og tydelig definert for deg som overhodet mulig. Spesifiser det på alle mulige måter, i minste detalj, og ha det med deg hele tiden, så vil du til slutt oppnå det.

 

Ønsker du min hjelp til å utarbeide og tydeligjøre målet ditt?

Ta kontakt for å bestille en 90 min Coachingtime i dag, send en mail til kontakt@coach-jarle.no