IMG_5072

Slutt å klage – velg et godt liv

Vi bor i et land som gjentatte ganger blir kåret til verdens beste land å bo i. Til tross for det, kan det til tider også høres ut som vi er verdensmestre i klaging.

Hvordan kan det egentlig ha seg, når gjennomsnittsnordmannen er blant de 1,2% rikeste i verden, gjennomsnittsinntekten i Norge er 36 ganger høyere enn gjennomsnittet i verden? Vi har blitt et samfunn av strekker uten evne til å glede oss over hverdagslige ting.

Det er sant at det finnes ting i vårt samfunn som kan bli bedre. Og takk og pris for det, for hvordan ville vi ha det hvis det ikke fantes noe som kunne forbedres. Det er lett å påpeke det som ikke er bra, men vil du virkelig fremstå som en som er negativ og klager på alt?

Eller vil du fremstå som positiv og glad?

 

Det er faktisk ditt valg. Uansett hva som skjer, eller hva du opplever er det du som velger hva du gjør med det, hvordan du velger å tenke om det og hvordan du velger å ta det. Det er du som velger å være i dårlig humør og å klage, det er du som velger å sutre.

Eller det er du som velger å ta det med et smil, og si at det som skjer, det skjer. Og det er du som velger å fokusere på nuet og hvordan du kan ha det bra nå og i fortsettelsen.

Enhver dårlig opplevelse, en erfaring som du kan velge å lærere noe av og ha nytte av i fremtiden. Det er ofte sant at man skulle likt å slippe den opplevelsen, men det som har skjedd kan du ikke endre, du kan bare gå videre. Det beste du kan få ut av det er det ditt valg å hente fram.

 

Slik kan du stoppe klagingen og få et bedre liv.

  • Ta ansvar

Det er ditt liv, det er du som velger hvordan du tar det som skjer. Aksepter situasjonen og finn lyspunktene, det som er positivt. Det er ditt ansvar, så ta det ansvaret selv, ikke overlat det til andre.

  • Gå fremover

Når motgangen er der, gå videre. Det har ingen nytte for deg å bli hvor du er. Går du videre vil du etterhvert knekke motstanden du opplever. Når du når det punktet vil den gode følelsen komme.

  • Døm mindre

Slutt å dømme andre for handlingene deres. Du vet ikke bakgrunnen for at de gjør som de gjør, som regel ligger det en god intensjon bak, selv om den kan være vanskelig å se. Ønsker du å få dem til å endre adferd, kan du påvirke dem positivt i riktig retning.

  • Vær tilstede i nuet

Det er her og nå livet skjer. Å bruke tiden på å klage over det som har skjedd vil ikke endre fortiden, ingenting kan endre fortiden. Det er heller ingen nytte i å drømme seg bort i en fremtid som er urealistisk. Sett deg mål, legg en plan og lev i nuet mens du utfører oppgavene som ligger i å følge planen. Da vil du oppleve alt det gode i nuet og få den fremtiden du har satt deg som mål at du vil ha.

  • Lær å tilpasse deg

Det nytter ikke å leve i strid med virkeligheten. Du må akseptere virkeligheten som den er og tilpasse deg omstendighetene.  Hvis du ikke tilpasser deg vil det bare skape irritasjon og frustrasjon.  Legg gjerne en plan for å komme deg ut av dagens virkelighet og inn i ønsket virkelighet,  men så lenge du er her må du tilpasse deg forholdene.

  • Ha en positiv innstilling

Jeg er klar over at det innimellom kan være utfordrende, men se på de positive tingene i alt. Er du trøtt når du står opp, gled deg over morgenkaffen, gled deg over tingene du skal gjøre eller oppleve i dag. Se de små gledene i alt, utforske grunnene til å være glad og lykkelig. Se det positive i alt og alle. Styr tankene din,  velg de positive og glade tankene.

  • Lag en liste over alt du har å være takknemlig for

Sett deg ned og skriv en liste over alle små og store ting du har å være takknemlig for. Ta deg god tid, se på alle aspekter i livet og skriv dem ned. Jeg er helt sikker på at du finner mange. Hver kveld tar du fram listen, leser gjennom den og føyer til nye ting du er takknemlig for. Hver gang du leser gjennom listen, bruk tid på å tenke gjennom og på å glede deg over alle disse tingene.

 

Følger du disse enkle rådene, vil du merke at du gradvis får mindre behov for å klage.

Det er ditt liv, velg det gode ved det.

Og del gjerne denne med alle du kjenner, det er sikkert flere enn deg som kan ha nytte av den

Positivitetscoaching