imagescavip94y

3 spørsmål du må besvare i jobbsøknaden

Det er ikke nok å skrive en søknad, eller for den saks skyld mange søknader. Nøkkelen når du skriver en søknad er å vite hvorfor du er den rette kandidaten for stillingen. Følgende 3 spørsmål vil hjelpe deg med å treffe målet med din søknad.

 

Hvem er du?

Hva er din suksess? Hva har du gjort nylig som vil være perfekt for selskapets behov og stillingen du søker på. Følg opp med et par setninger om deg. Disse må være skrevet på en måte som vekker interesse hos den som leser. Bruk nøkkelord.

Hvorfor er du den beste kandidaten for selskapet?

CV’en din inneholder din utdannelse og arbeidserfaring. I søknaden skal du “oversette” innholdet i CV’en til arbeidsgiveren. Du skal forklare hvordan erfaringen din er relevant til stillingen og selskapet du søker hos, og hvordan den erfaringen gjør deg attraktiv som arbeidstaker.

Begrens deg til de 2-3 viktigste og beste egenskaper, dette vil være de områdene du er ekspert på. Husk at her er det ikke nødvendigvis bare områder fra utdannelse og arbeidserfaring som er viktig (du kan godt være ekspert på noe av ren interesse, eller fordi du har erfaringer fra andre steder enn jobb). Bare pass på at det fremgår hvor du har erfaringen fra, og at det er en rød tråd (sammenheng) mellom det du skriver i søknadsteksten og CV’en.

Spør om å bli innkalt til intervju.

Det er gjort undersøkelser som viser at det er større sjans for å bli innkalt til intervju dersom du spør om å bli innkalt. f.eks slik:

“Jeg håper dere vil kalle meg inn til intervju, slik at jeg kan vise mer av dybden av hva jeg står for og hvordan jeg kan bli en nyttig ressurs for dere”

Vis entusiasme og selvsikkerhet. Det merkes av den som leser søknaden om du bare søker eller om du virkelig ønsker denne jobben.

Ønsker du å delta på Gratis Webinar – Jobben DU brenner for, kan du melde deg på her:

Jobben DU brenner for

 

Vil du gå ytterligere i dybden på skriving av søknader og CV, vil jeg anbefale å besøke sidene til CV-nerden:

Slik får du en fantastisk søknad

Slik får du en glimrende CV

Og hvis du ønsker min personlige hjelp, kan du se her:

Ønsker DU ny jobb