DIGITAL CAMERA

Det er deg det kommer an på

For mange år siden, jeg tror det må være 15 år, var jeg med på en samling på jobben. Jeg husker ikke hvor og jeg husker ikke hva samlingen inneholdt, men jeg husker en ting. Frank Beck hadde et foredrag, og hans mantra var:

-Det er deg det kommer an på.

Det brente seg fast i hodet mitt, og det er der fremdeles. Det sier alt om hvem som styrer livet vårt.

Positivitetscoaching

I dag morges satt jeg og snakket med min datter på 13 år, og hun snakket mye om andre, hvor flinke andre er og hvor urettferdig det er at noen bare har høy selvtillit. Jeg satt en god stund og pratet med henne og fortalte en historie om en jente som hadde snakket på samme måte, men som ved hjelp av å få påpekt hvordan hun snakket og hvem hun fokuserte på ble klar over hvem som var den eneste som kunne endre livet hennes. Jeg fortalte hvordan hun i dag, mange år senere, har lykkes med det hun ønsket seg, og kun fokuserer på det hun selv kan gjøre.

Poenget mitt med historien jeg fortalte min datter gikk rett inn, hun skjønte at hva hun kan utrette ikke vil endres av hva andre sier eller gjør.  Det er bare de tingene hun selv sier eller gjør som kan påvirke det.

Jeg har hatt mange slike samtaler med min datter, men i dag så jeg på ansiktet hennes at det gikk opp et lys. Hun skjønte mantraet til Frank Beck.

Husk det hver dag

Det er deg det kommer an på