20160328_111309

Lykken ligger i det uperfekte

I dagens samfunn virker det litt som alt MÅ være perfekt. Vi ser det spesielt på sosiale medier, “alt” som deles er perfekt. Alle deler perfekte bilder, alle deler perfekte historier. Alt skal være perfekt.

Men, HALLO, virkeligheten er ikke perfekt, virkeligheten er uperfekt. Mesteparten av dagen/uken er bordet et rot, det liggr sko og slenger ved inngangsdøren, kjøkkenet ser ikke ut som vi skal være med på et program på TV. Mesteparten av tiden er det litt rot alle steder. Det er veldig deilig når alt er ryddig, som det er innimellom, men det varer ikke lenge, og huset ser stort sett ikke ut som om man skal ha visning og selge.

20170218_085023

I virkeligheten ser det ofte slik ut hos oss, men det er ikke mangel på lykke av den grunn.

 

 

I virkeligheten har vi noen diskusjoner og er uenige om småting, i virkeligheten ser jeg ofte ut som jeg kunne trengt et par timer hos frisøren, i virkeligheten er de beste klærne å ha på seg de som ser ut som de burde vært kastet.

Når jeg var liten, husker jeg veldig godt når vi var på besøk hos mormor og morfar. På veggen i gangen deres hang et fat med følgende innskrift på “Her er rent nok til å beholde helsen, men rot nok til å beholde lykken“. Når jeg var 10 år ble huset bygget på, og bygget til en generasjonsbolig hvor vi flyttet inn, etter det har jeg aldri sett dette fatet (det forsvant under ombyggingen). Jeg har letet etter det alle tenkelige steder, for det var et viktig symbol for meg. Det viktigste er likevel at jeg kan se det når jeg lukker øynene, selv etter 35 år, og jeg har i meg innholdet i teksten. Så, ja, Lykken ligger i det uperfekte.

 

Gratis 8 stegs guide for å øke lykke og gledefølelsen i hverdagen