Lysbilde30

Prøv noe nytt – få et lykkeligere liv del 19

I en vanlig hverdag gjør mange de samme tingene om igjen og om igjen. Du starter med å stå opp kl 06:30, lager mat til ungene før de skal på skolen, gjør deg klar til å gå på jobb, tar bussen kl 07:30, er på jobb kl 08:00 ………… går fra jobb kl 16:00, kommer hjem kl 17:00, lager middag, kjører ungene på fotballtrening, går kanskje en tur mens treningen pågår, kommer hjem kl 20:30, ser nyheter på TV2 kl 21:00, lager kvelds og legger ungene, går og legger deg selv etterhvert……. sover noen timer og så er det på’an igjen.

IMG_5168

Når du har gjort dette hver dag i noen år, er det ikke rart at følelsen av lykke forsvinner litt. Det har ingenting med å gjøre at ikke barna er viktige, eller at ikke jobben er viktig. Det har rett og slett med det å gjøre at du trenger noen nye impulser, hjernen trenger utvikling, læring kommer av at du blir eksponert for noe nytt. Selvfølgelig blir du ekspoenert for noen nye ting også i denne perioden, men skjemaet er det samme, rutinene er de samme – de trenger også litt forandring.

Så – Prøv noe nytt. Sett deg ned og vær litt kreativ med ideer for hvordan det hele kan organiseres annerledes. Foreta en omorganisering av hverdagen.

Du har sikkert lurt på hvorfor arbeidsplassen stadig omorganiserer, hvorfor endre på noe som fungerer? Vel, selv om noe fungerer i dag, og i morgen og om et år, er det ikke sikkert at det fortsetter slik hvis alt skal gjøres på samme måte for all framtid. Folk går lei, blir uengasjert, mister motivasjonen – av å bare gjenta det samme om igjen og om igjen. Slik er det på arbeidsplassen og slik er det i livet forøvrig.

Så – Skal du holde lykken på topp til enhver tid, gjør noe annerledes av og til – Prøv noe nytt.

Og hvis det ikke funker, kan du jo alltids gå tilbake til det som var før.