Innlegg 107

Ser du etter ny jobb?

Hvorfor?

  • Ferdig med studier til sommeren?
  • Arbeidsledig?
  • Ønsker du å gjøre noe nytt?
  • Vil du ha høyere lønn?
  • Har du kanskje et sterkt ønske om å gjøre noe som du føler er mer givende enn din nåværende jobb?

Du må starte med å finne ut hva du ønsker å gjøre. I dag og i fremtiden. Jobben utgjør en stor del av livet ditt. Hvis du regner med reise til og fra går det med kanskje 50 timer i uken, noe som er bortimot halvparten av din våkne tid. Når det tar så mye av tiden din, vil det ikke være bra om du gjør noe som du ikke trives med.

  • Tenk deg at penger ikke er noe tema. Hva ville du fylle tiden din med da?
  • Hva om du fikk tilbud om å designe din egen jobb, lage stillingsbeskrivelsen og definere lønnsnivået. Hvordan ville det se ut?
  • Hva brenner du for? Hva får deg til å smile, le, boble av gode følelser ……..?

Men det går jo ikke an å jobbe med det, tenker du kanskje. Men……., kanskje du tar feil, og kanskje du har delvis rett. Det kan hende at du ikke kan designe en jobb som har 100% av disse tingene, men hva om en jobb hadde 70-80% av disse tingene. Det er den type jobb du skal se etter.

Ønsker du å delta på Gratis Webinar – Lær hvordan du dobler din sjanse for å bli innkalt til intervju:

Webinar – Jobben DU brenner for

 

 

Trenger du hjelp til å finne din visjon for drømmejobben?

Når du endelig har funnet ut hvilken type jobb du vil søke på, starter prosessen med å få akkurat den jobben. Fordelen når du vet hvor du vil, er at entusiasmen din vil smitte over på søknaden når du skriver den, og videre til intervjuet når du blir innkalt på det. En arbeidsgiver legger merke til at du brenner for denne jobben.

Nyttige tips på veien videre, finner du her:

http://cvnerden.no/ hjelper deg med hvordan du skriver en god søknad og CV.

http://jobbsøknader.no/jobbintervjuet/ har tips til spørsmål du kan få og hvordan du skal opptre i jobbintervjuet.

http://jobbjakt.no/ finner du oversikt over jobbsøkemotorer og vikarbyråer/rekrutteringsbyråer mm. Mange nyttige tips for den som bruker litt tid.

Forarbeidet du gjør er helt vesentlig for hvilke stillinger du finner, og hvordan det går med deg i søkeprosessen. Har du gjort alt grundig, ligger du veldig godt an.

Lykke til