Innlegg 23

Takknemlighet er ferskvare

Akkurat som brød og fisk, er følelser ferskvare. Den gode følelsen du hadde i sted kan bli kastet overbord av at en bil suser forbi i det du tar første skritt ut i overgangen for å krysse veien. Det skal så lite til, og veldig ofte føler du kanskje at det meste er helt utenfor din kontroll.

Men kanskje er det ikke det likevel:

En av de viktigste følelsene vi kan dyrke for å føle oss bra er takknemlighet. Den er også ferskvare, i det øyeblikket du slutter å dyrke den, eller glemmer at du har ting å være takknemlig for, går det raskt nedover med den gode følelsen.

Derfor er det viktig, hvis du, som jeg, ønsker å ha gode følelser mesteparten av tiden, å ha et bevisst forhold til det å være takknemlig. Det kan du f.eks ha på denne måten:

Uttrykk takknemlighet

Og du kan gå lengre enn det. Ikke bare se på hva du har å være takknemlig for, men se på alt rundt deg og hvordan du kan være takknemlig for alt du møter på i hverdagen. På vei til jobb: “Så fint det har blitt etter at de pusset opp det huset” eller “Jeg er så glad for at jeg sitter på bussen mens det regner ute” eller “så hyggelig det var å treffe en gammel bekjent på bussen som jeg ikke har sett på mange år”.

Det er ingen grenser for hvor mye du kan være takknemlig for, og hvor mye positive tanker dette kan skape hos deg. Det er bare Du som setter begrensningen. Og for at du skal ha de positive, takknemlige følelsene mest mulig, må du være bevisst på dette hele tiden, hver dag, for:

Takknemlighet er ferskvare