Innlegg 57

Uansett hva du vil gjøre – START

Det er lett å tenke at du skal lære deg noe grundig først, så du må lese noen bøker, ta et kurs eller et studium først.

Ja, det er viktig å lære, lese, studere. Men “FØRST”?

Tenk om en baby ikke skulle gjøre et forsøk på å reise seg opp før den visste at den kunne gå. Da hadde babyen blitt voksen og fortsatt krabbet. “Learning by doing” er noe babyene allerede kan, hvorfor er det da slik at vi som voksne ikke ser ut til å kunne det?

Vi er redd for å feile. Vi er så livredd for å feile at vi utsetter det til vi kan det, men vi kommer aldri der at vi kan det siden vi aldri gjør et forsøk og får erfaring om hva som må gjøres anderledes. FEIL, er bare små erfaringer som er nødvendig for å lykkes.

START. Du kommer til å gjøre mange feil underveis, det er helt greit, ikke noe problem, fortsett til du lykkes. Del dine erfaringer med andre, så vil de hjelpe deg med sine erfaringer (så slipper dere å gjøre de samme feilene).

Hvis du er på jakt etter ny jobb – Start jobbsøkingen, forbedre stegene i prosessen etterhvert, finn ut hva andre gjør annerledes for å lykkes i prosessen.

Hvis du vil slutte å røyke – Start med å kaste alle sigarettene du har, NÅ. Ikke sett en dato fram i tid når du skal slutte. Har du bestemt at du skal slutte finnes det ingen god grunn for å ikke starte NÅ.

Hvis du vil gå ned i vekt – Start med mer fysisk aktivitet, mindre sukker og usunne matvarer, og med å kutte størrelsen på måltidene. Start i dag. Ting du ikke klarer å la være å spise kaster du ut av huset, det blir mye enklere når tilgangen blir begrenset. START NÅ.

I det hele tatt, uansett hva du vil gjøre, hva du vil endre, hva du vil skape. Start, det er eneste måten å komme seg noen vei.